Location

Diepesteeg 1-A, 8081 PD Elburg
Adres Diepesteeg 1-A, 8081 PD Elburg
Wiltons Star Red Jonaprince Select®

Malus domestica Jonagold 'Wiltons Star'‘Wiltons Star’ Red Jonaprince Select®

De ‘Wiltons Star’ Red Jonaprince Select®, ook wel bekend als Jonagold Red Prince, is een mutant en betere versie van de Red Jonaprince. De vruchten van de Red Jonaprince Select® kleuren egaler en intensief donkerrood, ook in de broek van de boom. Onder ULO condities is lange bewaring tot eind juli mogelijk. De Red Jonaprince Select® kenmerkt zicht door een hoge productie. Dit is te behalen met relatief weinig arbeid.

Mutant van

De Wiltons Star Red Jonaprince Select® is een mutant en verbetering van de Wilton’s Red Jonaprince.

Herkomst

Gevonden door de gebroeders Princen te Weert, Nederland, in 1994.

Groei

De Red Jonaprince Select® groeit in de beginjaren vrij sterk en wordt daarna rustiger. De Red Prince heeft een mooie horizontale takinplant.

Bloei

De Wiltons Star Red Jonaprince bloeit middentijds en behoort tot de triploïde rassen. Enigszins zelf verdraagzaam, echter is kruisbestuiving is wenselijk.

Productie

Productie van deze Jonagold mutant is vroeg, regelmatig en zeer goed. De Wiltons Star Red Jonaprince Select® is weinig beurtjaargevoelig.

Plukperiode

Pluktijdstip vanaf derde week/eind september. Door de goede kleuring is de Red Jonaprince Select® doorgaans in twee keer te plukken.

Uiterlijk

Volledig rood gekleurde en grote vruchten. Tussen de 70-90% zit in de maatklasse 75-85mm. In vergelijking met de standaard Red Jonaprince kleurt de Red Jonaprince Select® beter door in de hele boom.

Kwaliteit

De appels van de Red Jonaprince Select® hebben een goede hardheid. Door een goede zoet-zuur verhouding, is het een smaakvolle, sappige appel.

Bewaring

In ULO condities is de Wiltons Star Red Jonaprince Select® te bewaren tot eind augustus.

Bijzonderheden

Een goedkleurende dieprode Jonagold. Erg productief met een relatief lage kostprijs.

Gezonde en gecertificeerde bomen

Op zoek naar in Nederland gekweekte ‘Wiltons Star’ Red Jonaprince Select® fruitbomen? Dan heeft u de juiste boomkweker gevonden. 

This site is registered on wpml.org as a development site.